Lyže, snowboard

Search - nový český freeski film

Minulý rok na podzim se v hlavách fotografa Lukáše „Lukyna“ Mikuly a kameramana/střihače Honzy „Strupa“ Vogla zrodila myšlenka natočit nový český freeski film.
15. 9. 2007

Celou loňskou zimu vznikaly freeridové a freestylové záběry v podání top českých a slovenských riderů. Co se týče jezdeckého obsazení, uvidíte ty nejlepší, které české luhy a háje nabízejí. Jmenovitě Jirka Volák, Roman Dalecký, Ondra Beneš, Martin Štrougal, Martin Horák, Robin Kaleta a jako zahraniční host Jakub Majerčiak ze Slovenska.

Natáčení probíhalo v lokalitách rakouských a švýcarských Alp (Flachau, Kaunertal, Samnaun, Les Diableretes, Silveretta Nova), dále pak ve slovenských Vysokých Tatrách (Štrbské pleso) a na Chopku. Hlavní partnerem filmu je agentura pro turismus ve Švýcarsku – MojeSvycarsko.com. Mezi sponzory figuruje lyžařská firma Rossignol a internetový sk8/snb obchod Skateshop.cz.

Nový film má za cíl nabídnout divákům co nejlepší kvalitu obrazového záznamu, a proto jsou všechny záběry točeny na HDV kamery, čili kamery s vysokým rozlišením obrazu. Film bude mít premiéru v listopadu 2007, jedna bude v Praze a jedna v Olomouci (pozvánky včas zveřejníme!), a bude distribuovaný v únorovém vydání časopisu SNOW. Na přiloženém DVD bude též v bonusové části DVD video z tradiční freeridové redakční akce ACG SNOWride 2007.

Ukázku filmu najdete zde...

Partner sekce "Lyže, snowboard" na Adrex.cz :

SNOW.CZ - lyžování - carving, freeride, freestyle / snowboarding /skialpinismus

15. 9. 2007

Zpět na přehled

Nahoru